Şeb-i Arus Programı düzenlendi.

Yer: Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi

İnsanlığa ışık tutan Hazreti Mevlana´nın vuslatının 743. yıl dönümü nedeniyle Fakültemiz tarafından Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî  Şeb-i Arûs anma programı düzenlendi.

Kur-an’ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan anma programının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey yaptı.  Rektörümüz konuşmasında insanın yeryüzünde yaratılmış en şerefli varlık olduğu, yine aynı insanın maalesef kendi isteği ile yeryüzünde mevcut  varlıkların en kötüsü olabildiğini bunun ise Kur’an-ı Kerim’de açıkça ifade edildiğini dile getirdi. Son zamanlarda emperyalist güçlerin topraklarımız üzerinde içimizden seçtikleri hainler aracılığıyla çeşitli sıkıntılar çıkararak toplumsal huzuru ve barışı bozduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, milletçe birlik ve beraberlik şuuruyla hareket etmenin önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Üsküdar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Küçük tarafından “Mevlânâ’ya Göre İnsanın Kendisini Bilmesi” konulu konferans verildi. Mevlânâ’nın, böylesine önemli bir mevkide yaratılan insanın kendini bilmesi hususu üzerinde ısrarla durduğunun altını çizen Prof. Dr. Küçük “Mevlânâ’ya göre insanın sahip olabileceği en değerli bilgi, kendi varlığının ve benliğinin hakîkatini bilme irfânıdır. Bu yönüyle insanın kendi benlik bilgisine sahip olması, Mevlânâ’ya göre en büyük baht, bilmeyişi ise en büyük bahtsızlıktır.” dedi.

Konferansın ardından Dr. Fatih KOCA tarafından Tasavvuf Musikisi Konseri düzenlendi.